موفقیت محققان ایرانی در تکثیر و به وزن رسانی ماهیان علف خوار در زابل
یزدفردا :رئیس پژوهشکده تالاب بین المللی هامون گفت: محققان کشورمان در پژوهشکده تالاب بین المللی هامون موفق به پرورش و به وزن رسانی بچه ماهیهای علف خوار "آمور" در حوضچه های ویژه در منطقه زابل شدند.
دکتر زمان شامحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، زیستگاه ماهی "آمور" را آبهای گرم دانست و گفت: این ماهیان به دلیل دارا بودن ویژگیهایی چون کیفیت بسیار مرغوب گوشت، رشد بسیار سریع و امکان علوفه زدایی کانالها و رودخانه ها به صورت بیولوژیک در تمامی جهان پخش و انتشار یافته است.
وی تغذیه با علوفه دستی را از ویژگیهای این نوع ماهی دانست و افزود: این نوع ماهی به دلیل امکان تکثیر مصنوعی از جمله ماهیان پرورشی صدرنشین محسوب می شود.
رئیس پژوهشکده تالاب بین المللی هامون با بیان اینکه که ماهی آمور یکی از ماهیان بومی منطقه سیستان است، ادامه داد: در گذشته به منظور انجام کارهای تحقیقاتی در زمینه ویژگیهای بیولوژیکی، این ماهیها در تالاب هامون پرورش داده شدند که متاسفانه نتایج این تحقیقات مشکلاتی را برای دامپروران منطقه ایجاد کرد.
شامحمدی، نیزار بودن تالاب هامون را یکی از ویژگیهای این تالاب ذکر کرد و گفت: این ماهیها علف خوار هستند و از نی های این تالاب برای تغذیه استفاده کردند و از آنجایی که کشاورزان از این نیها برای خوراک دامها استفاده می کردند، حضور این نوع ماهی در تالاب باعث شده بود که مردم منطقه در زمینه تامین خوراک دامها با مشکلاتی مواجه شوند.
رئیس پژوهشکده تالاب بین المللی هامون ادامه داد: از این رو قرار شد که ادامه این تحقیقات در حوضچه های ویژه ای که با توجه به رشد، نوع غذا و تاثیرآب و هوا بر این ماهیان طراحی و ساخته شده بودند، انجام شود.
وی محل احداث این حوضچه ها در زابل ذکر کرد و گفت: با انجام کارهای تحقیقاتی توانستیم 200 هزار قطعه ماهی آمور را وزن رسانی کنیم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025